Perscontact

Perscontact stichting TBL
Ellen van der Velden
pers@tibetaans-boeddhisme.eu

Perscontact instituut Yeunten Ling
yeunten.ling@tibinst.org
Tel: 00 32 (0)85 27 11 88

Social Media


TBL op facebook

Pers

3 december 2013
Voorpremière film SAMSARA op 15 december in Lumière Cinema Maastricht
Tibetaans Boeddhisme Limburg (TBL) en Lumière Cinema Maastricht presenteren op zondag 15 december om 15u10 de voorpremière van de visuele spektakelfilm ‘Samsara’. Voorafgaand aan deze bijzondere documentaire wordt om 14u30 een gratis meditatie inleiding verzorgd.
Persbericht (pdf)

26 april 2013
Lezing Lama Tashi Nyima over “vooruitgang en valkuilen in meditatie”
Lama Tashi NyimaHoe herkennen we obstakels en progressie wanneer we regelmatig mediteren?
Donderdag 16 mei geeft boeddhistisch leraar Lama Tashi Nyima om 20 uur in Maastricht in de Natuurtuinen Jekerdal op de Drabbelstraat uitleg over wat we aan moeilijkheden we tegenkomen tijdens mediteren en hoe we kunnen vaststellen hoe we op de juiste manier progressie maken. Toegang € 5,- en € 2,50,- voor UM studenten. Vooraf inschrijven is noodzakelijk, email naar info@tibetaans-boeddhisme.eu.
Persbericht (pdf)
| Foto Lama Tashi Nyima (jpg)

4 oktober 2012
Lezing Lama Zeupa over de 4 Edele Waarheden
Lama ZeupaWaarom we worstelen in ons leven en hoe eruit te komen
Dinsdag 16 oktober geeft Lama Zeupa om 20 uur in Maastricht in de Aula van de Universiteit op de Minderbroedersberg uitleg over hoe het komt dat we worstelen en lijden in ons leven en hoe we hier uit kunnen komen. Toegang €5, - en €2,50 voor UM studenten.
Persbericht (pdf)
| Foto Lama Zeupa (jpg)

26 april 2012
Boeddhistisch Filmfestival 6 t/m 13 mei in Lumière
Stichting Tibetaans Boeddhisme Limburg (TBL) verheugt zich om van 6 t/m 13 mei voor de 6de keer samen met Lumière een gevarieerd boeddhistisch geïnspireerd filmprogramma aan te kunnen bieden! Door middel van film, documentaire en animatie wordt er een indruk gegeven van het culturele leven en de rijkdom van het spirituele patrimonium van het boeddhisme. Op het programma staan exclusieve, recente en waardevolle films die telkens een bepaald aspect van het boeddhisme voor het voetlicht brengen.
Persbericht (pdf)

30 maart 2012
Lezing Lama Karta over de 4 Edele Waarheden
‘Waarom we worstelen en lijden en hoe eruit te komen’

Maandag 16 april a.s. geeft Lama Karta in de Aula van de Economie faculteit te Maastricht om 20 uur uitleg over waarom we worstelen en lijden in ons leven en hoe we hier uit kunnen geraken. Toegang €5, - en €2,50 voor UM studenten.
Persbericht (pdf)

27 oktober 2011
Meditatie hoe en waarom? - Lezing door Lama Karta

Maandag 7 november a.s. geeft Lama Karta in de Aula van de Minderbroedersberg te Maastricht om 20 uur uitleg over het hoe en waarom van Tibetaans boeddhistische meditatie. Toegang €5,- en €2,50 voor UM studenten.
Persbericht (pdf)

26 april 2011
Vijfde Tibetaans Festival Maastricht
Van 11 mei t/m 7 juni organiseert Tibetaans Boeddhisme Limburg in samenwerking met Filmtheater Lumière, Intro in situ werkplaats en produktiehuis voor nieuwe muziek en studentencentrum Tafelstraat 13 het 5de Tibetaans Festival Maastricht. Op het programma staan o.a. lezingen, het boeddhistisch filmfestival en meditatieve concerten.
Persbericht (pdf)

13 maart 2011
De zes perfecties - Derde lezing door Lama Karta te Maastricht
De laatste lezing van de trilogie over de zes perfecties door Lama Karta, vindt plaats op maandag 21 maart, Aula Minderbroedersberg te Maastricht, aanvang 20u00.
Persbericht (pdf)

30 september 2010
Lezingentrilogie door Lama Karta: De zes paramita's in het dagelijks leven
Lama Karta legt in drie lezingen uit, hoe de zes paramita’s in te passen zijn in ieders dagelijks leven. Ze betreffen altruïsme / moreel gedrag / geduld en verdraagzaamheid / gelijkmoedigheid en mededogen / kracht en vastberadenheid / meditatie.
Persbericht (pdf)

12 april 2010
Vierde Tibetaans Festival Maastricht
Inspiratiebron voor iedereen die zijn of haar leven wil verrijken
Van 27 april t/m 19 juni organiseert Tibetaans Boeddhisme Limburg in samenwerking met Filmtheater Lumière, boekhandel La Nouvel’vie en studentencentrum Tafelstraat 13 het 4de Tibetaans Festival Maastricht. Op het programma staan o.a. lezingen, het boeddhistisch filmfestival, een thangka expositie en een dagexcursie naar het Tibetaans Instituut Yeunten Ling te Huy (BE).
Persbericht (pdf)