Infobox

BFFE 2014 Bardo van Transformatie

Datum:
Zondag, 5 oktober 2014

In samenwerking met:
Lumière    bffe

Boeddhistisch Filmfestival 2014

Wederom organiseert Stichting Tibetaans Boeddhisme Limburg (TBL) tezamen met Lumière Filmtheater Maastricht het Boeddhistisch Filmfestival, dit jaar op zondag 5 oktober. Voor het eerst werken we samen met Buddhist Film Festival Europe (BFFE) dat van 3 t/m 5 oktober te Amsterdam zal zijn!

Door de samenwerking zijn er 3 speciale voorstellingen met als thema “liefde en devotie”. Tezamen met mededogen en wijsheid vormen ze namelijk volgens de Tibetaans boeddhistische traditie de drijfkracht om vanuit het rad van Samsara de Verlichting te bereiken. De 3 films lichten elk geheel op eigen wijze een ander aspect van de passie toe die liefde en devotie teweeg kan brengen.

Een passe-partout voor het drieluik voor 18 euro is online verkrijgbaar of via 0031 - (0)43 - 321 40 80 bij Lumière Filmtheater Maastricht.

VARA: A blessing

Van Kyentse Norbu Rinpoche die naast zijn bekendheid als boeddhistisch leraar ook bekend staat als regisseur (The Cup, Travellers & Magicians), zal zijn nieuwste film ‘VARA, a blessing’ te zien zijn, een tijdloos verhaal over liefde en devotie.

Monk with a camera

De monnik Nicky Vreeland wordt gevolgd in de documentaire ‘Monk with a Camera’. Zijn liefde en devotie voor de dharma zorgde ervoor dat hij uit de glamour wereld stapte en zich 14 jaar aan de kloosteropleiding te wijden.

Little Tibet

De regisseur Nawang N. Anja-Tsang (Sonam), die bij de voorstelling aanwezig zal zijn voor Q & A, heeft liefde en devotie voor de boeddhistische levenswijze en voor Tibet met de paplepel ingegoten gekregen. ‘Little Tibet’ laat zien hoe hij probeert de combinatie van de twee buiten Tibet te vinden omdat hij dit land niet meer in mag.

Veel visuele genoegens gewenst!