Infobox

Meditatiekussens

Deze cursus vond plaats op:
14 september t/m 21 december 2016

Locatie:
Blekerij 52
6212XW Maastricht
aanbellen bij SCAPE
Toon locatie en route op googlemaps

Verdiepende cursus Tibetaans boeddhistische mediatie

In de inleidende meditatie cursus zijn we met verschillende technieken aan de slag gegaan om onze helderheid en vriendelijke oplettendheid toe te laten nemen. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld wanneer we inzicht hebben gekregen in een schadelijke automatisme die we hanteren met lichaam, spraak en geest, deze makkelijker doorbreken en in de plaats daarvan een positieve nieuwe gewoonte aannemen.

Samen met Lama Zeupa is er een verdiepende cursus opgesteld die ons zal ondersteunen om onze vele kwaliteiten tot ontwikkeling te brengen en negatieve gedragspatronen los te laten. Om de opgedane inzichten en verdieping te integreren in je dagelijks leven, is regelmatige beoefening  en dus de nodige tijd nodig. Daarom zal in deze cursus telkens een tussenweek worden ingelast.

Ellen van der Velden geeft sinds 2009 meditatie cursussen. Haar lesprogramma voor de inleidende cursus is destijds opgesteld in overleg en met goedkeuring van Lama Karta. Deze was toen hij nog leefde, een van de leraren en tevens spiritueel directeur van o.a. Tibetaans instituut Yeunten Ling te Huy, Belgie.

Inmiddels heeft Lama Zeupa deze taak overgenomen en is hij zo vriendelijk geweest om samen met Ellen de verdiepende cursus samen te stellen. Verder tolkt ze geregeld voor de Lama’s van Yeunten Ling en is ze als voorzitter nauw betrokken bij alle activiteiten van stichting Tibetaans Boeddhisme Limburg (TBL).

Cursus meditatie Bleekerij Maastricht


Programma van de cursus

In 8 bijeenkomsten wordt er o.a. nogmaals het belang van een ontspannen juiste houding en ademhaling benadrukt. Voorts zal er dieper worden ingegaan op de verschillende boeddhistische meditatietechnieken uit de inleidende cursus en wordt de daarin aangeboden summiere basis van de boeddhistische filosofie nu uitgebreider besproken. Driemaal wordt een uurtje nagepraat met de medecursisten. Ook nu wordt weer verondersteld dagelijks te oefenen met de samenvatting en het huiswerk!

Deze cursus is enkel toegankelijk voor degenen die de inleidende cursus hebben gevolgd.
De cursusvergoeding bedraagt € 135,- voor 8 bijeenkomsten, inclusief cursusmateriaal en tussentijdse begeleiding. Er kunnen maximaal 20 cursisten deelnemen. De cursus vindt doorgang bij minimaal 10 deelnemers.
Enkel wanneer je een bevestiging van inschrijving ontvangt, ben je voor de cursus aangemeld.