Infobox

Heart of a dog
Laurie Anderson

Lea Vanrompay
Lea Vanrompay

Datum:
Dinsdag 1 november 2016

Tijd:
19u30

Locatie:
Lumière Cinema
Bassin 88
6211 AS Maastricht
0031 - (0)43 - 321 40 80
Toon locatie en route op googlemaps

FILM: Heart of a dog, gastspreekster Lea Vanrompaij

In samenwerking met Lumière zal op dinsdag 1 november om 19u30 eenmalig de indringende film van Laurie Anderson over liefde, leven en dood worden vertoond. Houd deze avond alvast vrij in je agenda en doe mee aan de win-actie voor 2 vrijkaartjes in de komende oktober nieuwsbrief! Een unieke kans om dit filmessay op de nieuwe Lumière locatie in het Bassin te zien, met verdiepende boeddhistische achtergrond informatie door mevrouw Lea Vanrompay!

Heart of a dog van Laurie Anderson

De Amerikaanse kunstenares Laurie Anderson kreeg kort na elkaar de dood van echtgenoot Lou Reed, haar moeder en haar hond Lolabelle te verwerken. Anderson zette het rouwproces om in dit autobiografisch filmessay over leven, liefde, dood en taal. De kalme voice-over van Anderson is te horen bij een lappendeken aan associatieve beelden, animaties en 8mm-films uit haar kindertijd. De filmmaker vertelt het verhaal van haar geliefde hond Lolabelle; een verhaal dat raakt aan de dood van haar moeder en haar echtgenoot Lou Reed.

Zonder sentimentaliteit of zweverigheid koppelt ze rituelen uit HET TIBETAANSE DODENBOEK of de taalfilosofie van Wittgenstein aan autobiografische verhalen of observaties over de samenleving na 9/11. Het resultaat is een meditatief, caleidoscopisch filmessay, dat bij elkaar wordt gehouden door Andersons vioolcomposities en soundscapes.

Lea Vanrompay

Lea Vanrompay heeft in 1977 toevlucht genomen. Naast haar professionele activiteiten als lerares Germaanse talen, heeft ze meegewerkt aan de oprichting en uitbouw van het Tibetaans Boeddhistisch Instituut in Antwerpen / Schoten, Yeunten Ling in Huy en Nalanda in Brussel. Ze is van bij het begin actief betrokken bij de Boeddhistische Unie van België. Velen hebben in de loop der jaren met Lea kennis gemaakt en zelf haar vreugdevolle veerkracht kunnen vaststellen. We zijn verheugd dat ze deze avond aanwezig kan zijn om, vanuit een ‘boeddhistisch perspectief’, haar indrukken bij het bekijken van de film met ons te delen.

Doe mee aan de win-actie voor 2 vrijkaartjes!

De winnaar ontving op 24 oktober bericht via mail. Mevrouw Cox uit Roermond heeft de 2 kaartjes gewonnen.

 

Filminformatie

Engels gesproken
Laurie Anderson
VS 2015, 75 min.