Infobox

Datum:
Maandag, 26 mei 2014

Locatie:
Natuurtuinen Jerkerdal
Drabbelstraat 7
6212 XL Maastricht
Toon locatie op googlemaps

Begin:
20:00 uur

Bijdrage:
€ 6 / € 3 voor studenten

Meer informatie:

  • Aanmelden verplicht per e-mail aan info@tibetaans-boeddhisme.eu.
  • Er is in Maastricht ook een maandelijkse meditatie bijeenkomst.
    Bekijk de data in de agenda.

Lama Tashi Nyima: Wat betekent verlichting?

Lama Tashi NyimaAl gebruiken we woorden zoals ‘bereiken van’ en ‘verlangen naar verlichting’, uiteindelijk krijgen we die verlichting niet uit een externe bron. We ontdekken wellicht t.z.t. de verlichting die er altijd al geweest is omdat hij deel uit maakt van onze ware aard. Dat heeft Boeddha ongeveer 2500 jaar geleden al onderwezen nadat hij volledig ‘Verlicht’ oftwel ‘Ontwaakt’ was geraakt.
We kunnen ons afvragen wat verlichting is als ze geen geluk of lijden is? En hoe het voelt om de boeddhanatuur te ontdekken.
Al is de feitelijke ervaring voor ons nu moeilijk te vatten, toch is het mogelijk in ons dagelijks bestaan inzicht in deze begrippen te krijgen. Het onderricht door Lama Tashi Nyima zal ons daarbij helpen.

In een intieme sfeer van hooguit 40 deelnemers, zal de Tibetaans boeddhistisch leraar Lama Tashi Nyima ons inspirerende adviezen geven, belichten hoe we progressie constateren en obstakels kunnen herkennen en aanpakken. Lama Tashi Nyima is leraar en resident van het Tibetaans instituut Yeunten Ling te Huy in België en staat bekend als een standvastige meditatiebeoefenaar.

Deze bijeenkomst is in het Tibetaans met Nederlandse vertaling, reserveren van te voren is verplicht.