Infobox

Datum:
Dinsdag, 27 april 2010
Dinsdag, 12 oktober 2010
Maandag, 21 maart 2011

Locatie:
Universiteit Maastricht
Aula Minderbroedersberg
Minderbroedersberg 4/6
6211 LK Maastricht
Toon locatie / route

Begin:
20:00 uur

Cyclus van 3 lezingen: De zes paramita's in het dagelijks leven

De laatste tijd worden veel boeken over management technieken geschreven vanuit een boeddhistisch perspectief. Tevens is bijvoorbeeld te zien dat bij moderne, geestelijke hulpverlening, bij re-integratie begeleiding, bij opvoeding of persoonlijke ontwikkeling het boeddhistische gedachtegoed opgang maakt.

Vrijwel al de boeddhistische aspecten die daarbij gebruikt worden, zijn gebaseerd op de zes paramita’s. Vertaald betekent paramita 'dat wat de andere oever bereikt heeft'. Ofwel daar, waar de verlichting is.

De zes paramita's

Normaal gesproken zijn de zes paramita's bedoeld voor boeddhistische beoefenaars, voor de gevorderden, die in hun ontwikkeling onderweg zijn op het lange pad naar de verlichting. Toch zijn paramita’s evenzeer geschikt om in het alledaagse leven toe te passen.

Lama Karta wil graag in drie lezingen uitleggen, hoe de zes paramita’s in te passen zijn in ieders dagelijks leven. Aan de manager en eenieder die leiding moet geven, aan de student die leiding wil nemen over zijn eigen leven en verder eigenlijk aan iedereen, die daar tussen zit, die zijn eigen leven of werk een extra dimensie wil geven en niet schuwt daarvoor de diepte in te gaan.

Per twee zullen de zes paramita’s per lezing behandeld worden. Ze betreffen: