Infobox

Datum:
Vrijdag, 18 april 2008

Locatie:
Kumulustheater
Herbenusstraat 89
6211 RB Maastricht

Aanvang:
20:30 uur

Entree:
10€ / 6€ voor studenten

In samenwerking met:
Studium Generale Maastricht

Global Culture Night 43: Namgyal Lhamo

Op achtjarige leeftijd ging de Tibetaanse Namgyal Lhamo naar het Tibetan Institute of Performing Arts (TIPA) te Dharamsala, India, voor een opleiding in klassieke zang en dans. Namgyal leerde songs van nomadenvolkeren, verschillende soorten volksmuziek en klassieke muziek van Tibet.

Haar “Amdo”-vertolkingen, de specifieke zang uit de streek waar de huidige Dalai Lama is geboren, zijn vermaard onder de Tibetanen. Daarnaast bespeelt zij traditionele instrumenten, zoals de Dranyen (Tibetaanse luit) en de Gumang (Tibetaans snaar-instrument). Namgyal geeft concerten over de hele wereld en maakt zo ook het westen vertrouwd met de Tibetaanse zang in de meest pure vorm. Daarnaast speelde zij een rol in de film Seven years in Tibet.

Afgelopen jaar won zij twee prestigieuze awards. De award voor “Best Female Solo Artist” tijdens de International Music Awards en de award voor “Best Female Singer” tijdens de Tibetan Music Awards. En optreden van Namgyal staat voor: subtiele zang, kleurrijke kostuums, traditionele dans en authentieke instrumenten: Tibetaanse cultuur op het hoogste niveau!

Ze is te beluisteren op de CD “Voices of Tibet” en op haar solo CD “Songs from Tibet”.
Klik hier voor de website van Namgyal Lhamo
.