Infobox

Chookela Bhutia
Karma Chookela Bhutia

Deze cursus vindt plaats op:
Zaterdag 16 en zondag 17 november (De 3 D)

Locatie:
Instituut Yeunten Ling
Château du Fond l'Evêque
4 promenade Saint Jean l'Agneau
4500 Huy, Belgium

Website van het instituut Yeunten Ling
Toon locatie en route op googlemaps

Begin:
10u30

Yoga weekend, met Karma Chookela Bhutia, Huy

Yoga is een eeuwenoude uit India afkomstige discipline die angsten bestrijdt en innerlijke rust brengt. Dankzij eenvoudige houdingen wordt de spanning uit ons lichaam verwijderd terwijl de posities ook diep inwerken op de organen en de wervelkolom. Toegankelijk voor iedereen verbetert yoga de concentratie door de ongecontroleerde stroom van gedachten te stoppen. De oefeningen voor het lichaam, de ademhaling, en de band met mentale processen bewerkstelligen een goede fysieke conditie en een gezonde levenswijze ondersteund door geestelijke rust. Deze weekendklas is toegankelijk voor iedereen. Karma Chookela legt tijdens elk weekend de nadruk op andere doelstellingen. Elk weekend kan afzonderlijk worden gevolgd. Er wordt les gegeven in het Engels en het Frans. Er is vertaling in het Nederlands voorzien.

Hatha yoga vormt het fundament van alle fysieke yogascholen en de hatha stijl is vaak beschreven als een vriendelijke, in traag tempo uitgevoerde beoefening waarbij de posities en de ademhaling naadloos in elkaar overvloeien. Het is bewezen dat het regelmatig beoefenen van de Hatha yoga het lichaam in een optimale conditie houdt en de gezondheid bevordert.

Astanga vinyasa is een bijzonder intense vorm van de beoefening van Hatha yoga : alle houdingen zijn verbonden door opeenvolgingen van bewegingen gekend onder de naam in het sanskriet “Vinyasa”. Deze bewegingen vormen de rode lijn tussen de houdingen en verlenen de vloeiendheid en de homogeniteit van deze yoga. Uitgevoerd de ene na de andere, bevorderen ze een kalme en meditatieve geestestoestand. Het regelmatige ritme van de ademhaling brengt de snelheid en de duur van de beweging teweeg. Beide verenigen zich om een harmonieus geheel te vormen. Astanga Vinyasa is vooral geschikt voor mensen die vertrouwd zijn met sportievere en krachtigere houdingen. Deze stijl is dus minder zacht en vraagt een intensiever leerproces.

Prana yoga of pranayama brengt de ademhalingsfunctie in een gestaag, ritmisch en evenwichtig patroon. Het zenuwstelsel wordt aldus tot rust gebracht, de hunkering neemt af en het energieniveau neemt toe.  Het regelmatige ritme van de ademhaling dicteert de snelheid en de duur van de beweging. Samen vormen ze een harmonieus geheel en bevorderen een rustige, meditatieve geest.

Onderwerp van dit weekeinde

De 3 D (Digestion, Detox, Deep core)). Versterk uw spijsverteringsstelsel met een reeks die wordt gekenmerkt door een vloeiend ritme en houdingen. Tijdens dit weekend oefen je pranayama (adem), mudra's, een variant van de zonnegroet die een zuiverend effect op je lichaam zal creëren en je innerlijke vuur zal opwekken met fundamentele oefeningen zoals l’agni sara en nauli kriya. Veel plezier!

Programma

Zaterdag
10u30: Yoga
14u30: Yoga
18u00: meditatie van Mahakala en Tchenrezig
Zondag
07u00: Stille meditatie
10u30: Yoga
14u30: Yoga

De cursus yoga door Karma Chookela Bhutia vindt in 2019 plaats op:

Over Karma Chookela Bhutia

Karma Chookela Bhutia is afkomstig van Sikkim (India). Zij is de zus van Lama Zeupa en woont al enkele jaren in Luik. Zij is een gediplomeerde yogadocente bij drie prestigieuze internationale yogascholen in India. Zo behaalde zij een certificaat in de vier yogastijlen: de Hatha yoga, de Astanga Vinyasa yoga, de Pranayama yoga en de therapeutische yoga. Haar oefeningen laten iedereen toe om pauzes en stiltemomenten in te lassen in zijn leven die zorgen voor ontspanning en een diep innerlijk welbehagen.

Praktische informatie instituut Yeunten Ling

Inschrijven voor een cursus gebeurt bij voorkeur via het online inschrijfformulier op de website van het instituut www.tibetaans-instituut.org. Om de cursussen optimaal te kunnen organiseren en administratief te kunnen verwerken, vraagt het instituut de volledige bijdrage bij inschrijving over te maken. De kosten voor een weekeindcursus (twee dagen) bedragen bijvoorbeeld voor niet-leden € 111,00 en voor gewone leden € 99,00 inclusief verblijf en maaltijden. Het lidmaatschap is niet vereist voor een deelname aan de activiteiten te Yeunten Ling. Het wordt echter op prijs gesteld en biedt enkele voordelen. Kijk voor de actuele kosten voor de bijeenkomsten, voordelen en kortingen op de website van het instituut.