Infobox

Lama Zeupa
Lama Zeupa

Datum:
Maandag 8 t/m zondag 14 juli 2019

Begin:
10u30

Locatie:
Instituut Yeunten Ling
Château du Fond l'Evêque
4 promenade Saint Jean l'Agneau
4500 Huy, Belgium

Website van het instituut Yeunten Ling
Toon locatie en route op googlemaps

Shinee retraite voor gevorderden, met Lama Zeupa, Huy

Om vooruitgang te boeken op het pad van de meditatie is continuïteit en volharding nodig. Eens deze kwaliteiten ontwikkeld zijn, kan de meditator voor langere tijd in samadhi of meditatieve absorptie verwijlen.

Deze week richt zich specifiek tot de beoefenaars die duurzaamheid beogen in hun praktijk en ernaar streven om Shinee in het dagelijks leven te verankeren. De retraite biedt u de kans om zeven dagen voluit te oefenen zonder te worden afgeleid door de gebruikelijke beslommeringen.

Lama geeft tijdens de ochtend van 8 juli instructies.

Opgelet, deze retraite van één week wordt volledig in stilte doorgebracht: er wordt niet gepraat en ook geen oogcontact gezocht. Het is ten zeerste aanbevolen om u niet te verliezen in het lezen van boeken en laptop noch telefoon te gebruiken. Indien werkelijk nodig, kunt u deze alsnog ‘s avonds raadplegen en een sms bericht sturen. Enkel inschrijvingen voor de volledige week kunnen aanvaard worden.

Over Lama Zeupa

Lama Zeupa maakt sinds 1993 deel uit van het centrum Yeunten Ling. Hij is afkomstig uit de Indische provincie Sikhim aan de grens met Tibet en voltooide zijn opleiding in het klooster van Sonada in Darjeeling in India. Na zijn driejarige retraite kwam hij naar het Westen om zich in Yeunten Ling te vestigen op vraag van Lama Karta. Lama Zeupa onderzocht jarenlang op een experimentele manier de relatie tussen lichaam en geest. Hij beheerst diverse mentale krijgskunsten die hij ook dagelijks in zijn eigen praktijk integreert. Hij staat bekend om zijn discipline, geduld en fijnzinnigheid. Na het overlijden van Lama Karta in 2013 nam Lama Zeupa de fakkel over als spiritueel directeur van de centra. Zijn woorden en zijn leringen hebben een krachtige impact voor wat het resultaat betreft.

Praktische informatie instituut Yeunten Ling

Inschrijven voor een cursus gebeurt bij voorkeur via het online inschrijfformulier op de website van het instituut www.tibetaans-instituut.org. Om de cursussen optimaal te kunnen organiseren en administratief te kunnen verwerken, vraagt het instituut de volledige bijdrage bij inschrijving over te maken. De kosten voor een weekeindcursus (twee dagen) bedragen bijvoorbeeld voor niet-leden € 111,00 en voor gewone leden € 99,00 inclusief verblijf en maaltijden. Het lidmaatschap is niet vereist voor een deelname aan de activiteiten te Yeunten Ling. Het wordt echter op prijs gesteld en biedt enkele voordelen. Kijk voor de actuele kosten voor de bijeenkomsten, voordelen en kortingen op de website van het instituut.