Infobox

Datum:
Maandag 19 t/m donderdag 22 augustus 2019

Begin:
10u30

Locatie:
Instituut Yeunten Ling
Château du Fond l'Evêque
4 promenade Saint Jean l'Agneau
4500 Huy, Belgium

Website van het instituut Yeunten Ling
Toon locatie en route op googlemaps

Meebrengen:
Tekenpapier, potlood, houtskool, een liniaal, een penseel 0 of 00 en Oost-Indische inkt.

Tibetaanse schilderkunst, met Tharphen, Huy

Ook dit jaar bieden wij u een actieve stage aan in de Tibetaanse teken- en schilderkunst, onder de deskundige begeleiding van een specialist. Tharphen is de zoon van Gega Lama, die wordt erkend als een van de grootste meesters in de Tibetaanse schilderkunst. Van zijn vader heeft hij het vak geleerd: tien jaar lang was hij zijn leerling. Gega Lama heeft enorm veel betekend voor de bloei van onze mandala. De fresco’s in de kleine tempel, de Boeddha in de tempeltuin, de boeddhabeelden van de stupa en de vele thangka’s in de grote tempel zijn allemaal creaties van zijn hand.

Gaandeweg neemt Tharphen de cursisten mee in de kunst en de techniek van het tekenen en schilderen, in de geschiedenis en de kenmerken van de Karma Gardri-stijl en in het gebruik van de typische kleuren. Iedereen die wil kennismaken met de Tibetaanse schilderkunst of zich er verder wil in bekwamen is welkom. Elke cursist wordt individueel begeleid door Tharphen, die zich vlot uitdrukt in zowel het Engels, het Nederlands als het Frans.

Het ritme en het verloop van de lessen worden bepaald door de verwachtingen en de vorderingen van de studenten. Wie het tekenen onder de knie heeft, kan met kleur leren werken en beginnen aan de eerste schilderingen op doek.

Tekenpapier, potlood, houtskool, een liniaal, een penseel 0 of 00 en Oost-Indische inkt zijn voor deze stage onontbeerlijk.

Over Tharpen Lingtsang

Tharphen is de zoon van Gega Lama, die wordt erkend als een van de grootste meesters in de Tibetaanse schilderkunst. Van zijn vader heeft hij het vak geleerd: tien jaar lang was hij zijn leerling. Gega Lama heeft enorm veel betekend voor de bloei van onze mandala. De fresco’s in de kleine tempel, de Boeddha in de tempeltuin, de boeddhabeelden van de stupa en de vele thangka’s in de grote tempel zijn allemaal creaties van zijn hand.

Praktische informatie instituut Yeunten Ling

Inschrijven voor een cursus gebeurt bij voorkeur via het online inschrijfformulier op de website van het instituut www.tibetaans-instituut.org. Om de cursussen optimaal te kunnen organiseren en administratief te kunnen verwerken, vraagt het instituut de volledige bijdrage bij inschrijving over te maken. De kosten voor een weekeindcursus (twee dagen) bedragen bijvoorbeeld voor niet-leden € 111,00 en voor gewone leden € 99,00 inclusief verblijf en maaltijden. Het lidmaatschap is niet vereist voor een deelname aan de activiteiten te Yeunten Ling. Het wordt echter op prijs gesteld en biedt enkele voordelen. Kijk voor de actuele kosten voor de bijeenkomsten, voordelen en kortingen op de website van het instituut.