Infobox

TBL recitatie van Tchenrezig

Datum:
Maandag 28 oktober 2019

Locatie:
Tibetaans Boeddhisme Limburg (TBL)
Pastoor Moormanstraat 96
6219 AX Maastricht
Locatie op googlemaps

Tijd:
20u00 - 21u00

Bijdrage:
€ 3 (thee inclusief, graag contant voldoen)

Extra informatie via:
info@tibetaans-boeddhisme.eu

Recitatie van Tchenrezig, Maastricht

Tchenrezig is de verpersoonlijking van de volmaakte liefde en het perfecte mededogen van de boeddha’s van “de drie tijden en de tien richtingen”. Het reciteren van zijn mantra “Om Mani Pemé Hoeng” helpt ons deze aangeboren kwaliteiten die we allemaal bezitten te ontwikkelen. Twee van de vele perfecties waarmee we geboren zijn, zijn liefdevolle vriendelijkheid en mededogen. We kunnen deze kwaliteiten limietloos ontwikkelen voor het welzijn van alle levende wezens. En met “alle levende wezens” wordt bedoeld dat er daarbij geen enkel onderscheid wordt gemaakt!

Recitatie van Tchenrezig

In overleg met Lama Zeupa, biedt stichting TBL de mogelijkheid om samen de recitatie van Tchenrezig te beoefenen. Wij reciteren, onder wisselende begeleiding van enkele TBL vrijwilligers, de poedja van Tchenrezig al zingend. Eventueel kun je je eigen tekstboekje meenemen (mocht je deze in je bezit hebben) maar dit is niet noodzakelijk. Deze zullen namelijk voldoende aanwezig zijn. Na afloop is iedereen vrijblijvend welkom voor thee!

Voor velen is dit een eerste kennismaking met de beoefening van een poedja oftewel al meditatief reciteren. Aarzel niet om te komen ervaren of dit een vorm van meditatie en boeddhistische beoefening is die bij je past!
Of stel je vraag via info@tibetaans-boeddhisme.eu.

Meer informatie
Dagelijks wordt deze recitatie van Tchenrezig tussen 18 en 19 uur uitgevoerd in het Tibetaans boeddhistisch instituut Yeunten Ling te Huy (België). Meer informatie over Tchenrezig is terug te vinden op de website van het instituut.

 

TBL recitatie van Tchenrezig
Afbeelding van Tchenrezig in de grote tempel van instituut Yeunten Ling